Ескурзии Почивки Круизи

bg en tr
оферта: цена до:
 
София
бул."Витоша"131 А
Тел.:
02/9533441
02/9533442
факс: 02/9533446
www.ines.bg КОНТАКТИ НОВА ГОДИНА
2011
СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ !!! LAST MINUTE
ОФЕРТИ
 
По държави

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПЪТУВАНЕТО НА БОРДА НА КОРАБИТЕ НА ФЛОТИЛИЯ MSC CRUISES

  
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПЪТУВАНЕТО НА БОРДА НА КОРАБИТЕ НА MSC CRUISES  
 
 
Документи
Всеки пасажер трябва да се увери, че има валиден документ за самоличност -международен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на приключване на круиза. В противен случай няма бъде допуснат на кораба и стойността на круиза няма да бъде възстановена. Възможно е паспортът да бъде задържан по време на круиза, за да бъде показван пред съответните власти в посещаваните пристанищата.
 
Ваксинации и имунизации
Свържете се е местните здравни организации, за да получите напътствия преди пътуването. MSC Cruises не поема отговорност за пасажери, които не следват инструкциите за превенция на заразни болести. Препоръчваме консултация с личен лекар относно здравословното Ви състояние. Често ваксинации са препоръчителни, а в някои случаи - задължителни. Информация за ваксинациите, необходими за всяка държава, може да получите от уеб-сайта на Световната Здравна Организация: http://www.who.int/vaccines-diseases.
За пасажери, пътуващи за Бразилия, може да се изисква виза и/или ваксинация срещу жълта треска. Текущата информация може да подлежи на промяна от бразилските власти. Препоръчваме Ви да се свържете лично с бразилското посолство или консулство, за да се уверите, че информацията, с която разполагате, е актуална.
 
Облекло по време на круиз
По време на круиза е необходимо да имате удобно ежедневно облекло, бански костюм за топлите дестинации, удобни обувки за бреговите екскурзии, евентуално спортен екип и обувки, слънце-защитни шапки, очила, лосиони и др. След 18 часа се изисква елегантно облекло, като за трите гала вечери се препоръчва вечерна рокля за дамите и костюми с вратовръзка за господата. Добре е да имате пуловер или шал поради температурните разлики между климатизираните помещения и откритите зони.
За брегови екскурзии, включващи религиозни обекти, е желателно да имате подходящо облекло.
 
Съхраняване на ценности и лични вещи
Препоръчваме Ви да използвате безплатните сейфове на борда за Вашите бижута и други ценности. MSC Cruises не носи отговорност за загубени или откраднати вещи, както и за такива, оставени без надзор. Пасажерите могат да използват сейфовете на рецепцията или в каютите. В случай на загубена вещ се обърнете към служителите на рецепция.
 
Официалният език на борда на кораба, както и по време на бреговите екскурзии е АНГЛИЙСКИ.
 
Домашни любимци на борда
Поради мерките за безопасност е не се допускат домашни любимци на борда на корабите на MSC.
 
Бременност
Жени навлезли в 28-мата седмица от бременността не могат да пътуват на борда на корабите на MSC Cruises
 
Тютюнопушене на борда
Тютюнопушенето е разрешено само на обозначените за това места (някои от баровете и външните палуби).
 
Посетители на борда
Поради съображения за сигурност не се допускат външни лица на борда на кораба.
 
Медицинско обслужване на борда
На борда на всеки кораб има медицински екип (лека и медицински сестри). Медицинските услуги се заплащат по тарифи, публикувани от Медицинската Асоциация на Генуа.
 
Други услуги на борда, предоставени срещу допълнително заплащане са тези на фотографското ателие, фризьорския салон, салона за красота, сауната, масажа, както и пране и гладене.
 
Пощенски услуги
От кораба може да се изпращат писма и пощенски картички.
 
Комуникации
От кораба могат да се провеждат телефонни разговори чрез сателитната система INMARSAТ.
 
Интернет
На борда на корабите на MSC има интернет връзка (кабелна и безжична интернет връзка). Пасажерите могат да ползват интернет в Интернет кафето или със собствен лаптоп в зоните, където има безжична връзка (“MSC Hot-Spot Wi-Fi Area”). Интернет услугите са платени. Тарифите варират в зависимост от заявения пакет минути.
 
Електрическо напрежение на борда:
Всички каюти са снабдени с променливо електрическо напрежение 110 V и 220 V
 
Качване на борда на круизния кораб
Качването започва от 3 до 5 часа преди часа на отплаване, обозначен на билета и в круизния каталог. Чекирането приключва един час преди отплаване на кораба.

По време на качване пътниците трябва да следват инструкциите в следния ред:  
 
а) предоставят багажа си на персонала, който го пренася до каютите (предварително трябва да бъдат поставени етикети с името и фамилията на пасажера, името на кораба, номера на каютата и началното пристанище);
 
б) преминават през check-in за проверка на билети и документи;
 
в) след проверка на документите всеки пасажер получава бордна карта, която се използва за плащания на борда на кораба (напр. брегови екскурзии, сметки в заведения, пералня, възнаграждения за персонала, фризьорски салон, салон за красота, безмитни магазини, фотографски ателиета). За получаването на бордна карта е необходима регистрация с кредитна карта (Visa, MasterCard, American Express) или внасяне на депозит в брой (минимум 400 евро на каюта)
 
г) свързват се с ресторант-мениджъра, който ги разпределя на съответната маса в ресторанта. Исквания за промяна на определения час за вечеря (1-ва или 2-ра) се отнасят до ресторант–мениджъра и се удовлетворяват само при наличие на възможност.
 
 
Документи за пътуване
Пътуването на борда на корабите на MSC Cruises се извършва с електронен билет, който всеки пътник получава от туристическата агенция, в която е заявил и заплатил круиза.
За осъществяване на пътуването е необходимо всеки пътник да разполага с международен паспорт, валиден поне още 6 месеца след датата на приключване на круиза.
За деца под 18 години, които не са придружени и от двамата си родители, се представя освен международен паспорт също и нотариално заверена декларация от отсъстващия родител/настойник, че е съгласен детето да пътува с другия родител/настойник.
При несъответствие между фамилното име на детето и фамилните имена на родителите, които го придружават, родителите трябва да си осигурят документ удостоверяващ родствената им връзка с детето (като например преведен на английски и заверен акт за раждане или друг документ).
 
Хранене на борда на кораба
Закуската се сервира в ресторанта от 7:00 до 09:30, в бюфета от 7:00 до 10:00 или в каютите от 7:30 до 10:00, като в случай на room service камериерът трябва да бъде уведомен предварително.
Обядът се сервира в ресторанта на 2 смени - в 12:00 и в 13:30 часа, или в бюфета от 12:00 до 13:45 часа. Вечерята се сервира в 19:00 и 21:00 в ресторанта. Часовете за хранене може да варират в зависимост от разписанието на кораба в зависимост от часовете на пристигане и отплаване в отделните пристанища.
В случай на специални изисквания относно храната, круизната компания трябва да бъде уведомена в момента на резервацията за круиз. Круизната компания не гарантира сервирането на всички възможни видове специална храна.
 
Тютюнопушене на борда
Пушенето е разрешено само на специално обозначените места. Пушенето в каютите, на балконите, в ресторантите и в повечето общи части на кораба НЕ е разрешено.
 
Шезлонги
Шезлонгите са безплатни и не е необходима предварителна резервация за ползването им. За удобство на пасажерите, в близост до басейните има плажни кърпи.
 
Дневна анимация
Подробна програма за мероприятията за всеки следващ ден се доставя вечер в каютата.
 
Ежедневна преса
Извадки от най-важните новини от италианските и европейски ежедневници може да намерите на бюро Информация.
 
Занимания през свободното време
По време на круиза се организират различни състезания: бридж, канаста, тенис на маса, тенис на корт, волейбол, игри в басейна, както и конкурси по пеене, търсене на съкровища, викторини, конкурси за красота и балове с маски.
 
Разплащане на кораба
Валутата на борда на кораба е ЕВРО. Всички разходи, с изключение на тези в казиното се плащат с бордната карта (CASHLESS SYSTEM). Чекове не се приемат.
 
Парични благодарности към обслужващия персонал
Прието е, в края на пътуването, персонала на кораба да бъде възнаграден за предложеното обслужване. Сумите се събират централно и се разпределят между целия обслужващ персонал. Препоръчителната сума е EUR 6/възрастен/ден или EUR 3/дете/ден. Сумите обичайно се начисляват директно в бордната сметка на пътниците.
 
Паркинги на круизните терминали
В непосредствена близост до повечето начални пристанища има паркинги, подходящи за настаняване на автомобили, за времето на круиза. Услугата се заплаща по тарифите на съответния паркинг.
 
Брегови екскурзии
Във всяко пристанище от маршрута, MSC Cruises предлагат разнообразни брегови екскурзии.
 
Условия за ползването на брегови екскурзии:
- Екскурзиите по време на круиза са по избор и се заплащат отделно.
- Програмите и цените на екскурзиите подлежат на промяна, без предизвестие, в зависимост от промени в цените или възникнали непредвидени обстоятелства
- Редът на посещаване на обектите, включени в дадена екскурзия подлежи на промяна.
- Екскурзии се сформират само при набирането на минимален брой участници.
- В някои случаи е възможно местата за дадена екскурзия да са лимитирани
- Цените за екскурзии включват транспорт, входни такси за посещаваните туристически обекти и екскурзоводско обслужване на английски език. В цените за някои екскурзии е възможно да има включени храна и напитки.
- MSC Cruises не носи отговорност за промени в програмата, свързани с местни празници, работно време на забележителностите и всякакви други обстоятелства, които могат да възпрепятстват провеждането на екскурзията частично или изцяло. Маршрутът, началният и крайният час на екскурзиите се потвърждават на борда на кораба.
- Екскурзиите се извършват е автобус, освен ако изрично не е посочено друго.
- Пасажерите трябва да са подходящо облечени при посещение на църкви, джамии и други храмове.
- Екскурзии, включващи посещение на археологически места или по-тежки пешеходни маршрути, може да не са подходящи за инвалиди или хора с двигателни проблеми. Препоръчително е да проверите дали дадена екскурзия е подходяща за Вас преди да направите резервация.
- Носете плажна кърпа и бански костюм, ако типа брегова екскурзия го изисква.
- На отделни места може да се изисква допълнително плащане за ползването на камера или фотоапарат. Тези такси не са включени в цената на екскурзиите.
 
 
Процедура по разтоварване и освобождаване на багажа при напускане на кораба.
В края на круиза се спазват определени процедури. В деня преди слизането необходимата информация се публикува и доставя в каютата ви с ежедневната програма. Има специален ред за слизане за пасажери, които са ограничени във времето за следващата си транспортна връзка. В края на круиза служители на митническите и имиграционни служби се качват на борда, за да разрешат слизането на пасажерите. Съгласно закона багажът се сваля от кораба преди слизането на пасажерите. Получаването на багажа става на митницата. В деня преди слизането ще получите цветни етикети, които да прикрепите към багажа. Тези етикети трябва да съдържат лични данни (име и адрес) и да бъдат прикрепени към багажа, който се оставя пред вратата на каютата в нощта преди слизане. Багажът подлежи на щателна митническа проверка. Възможно е да се наложи да бъде отворен пред властите. Всички документи и ценности ТРЯБВА да носите в ръчния си багаж.