Ескурзии Почивки Круизи

bg en tr
оферта: цена до:
 
София
бул."Витоша"131 А
Тел.:
02/9533441
02/9533442
факс: 02/9533446
www.ines.bg КОНТАКТИ НОВА ГОДИНА
2011
СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ !!! LAST MINUTE
ОФЕРТИ
 
По държави

КАКВО ВКЛЮЧВАТ ЦЕНИТЕ?(за маршрути на MSC Cruises)

КАКВО ВКЛЮЧВАТ ЦЕНИТЕ?
(за маршрути на MSC Cruises)
 
КАКВО ВКЛЮЧВАТ ЦЕНИТЕ?
Всички цени, посочени към маршрутите на MSC, са в EUR (евро) за човек, настанен в
двойна каюта от избраната категория, за целия круиз и включват:
 
·         Настаняване в двойна каюта за периода на целия круиз
·         Хранене на борда на кораба (закуска, обяд, вечеря и междинни бюфети) – храненето е с фиксирани часове
·         Ежедневно, почистване на каютите
·         Пристанищни такси във всички точки от маршрута
·         Дневни и вечерни развлечения на борда на кораба
·         Ползване на откритите басейни, шезлонги, джакузи и плажни хавлии
·         Ползване на закрития басейн (само на MSC Fantasia и MSC Splendida)
·         Детска градина и тинейджърски клуб
·         Ползване на фитнес центъра (Извършва се по специален ред, определен от круизната компания. Повече информация може да 
  получите на борда на круизния кораб)
 
 
КАКВО СЕ ЗАПЛАЩА ДОПЪЛНИТЕЛНО?
 
·         Брегови екскурзии в отделните точки от маршрута (закупуват се на борда на кораба)
·         Такси обслужване
За круизи в Европа и есенните Трансатлантически маршрути
За круизи с продължителност до 7 нощувки:               EUR 7/възрастен/ден
За круизи с продължителност над 7 нощувки:             EUR 6/възрастен/ден
За деца до 14 години не се заплаща такса обслужване
За деца от 14 до 17 години се заплаща такса обслужване в размер 50% от таксата за възрастен
За круизи в Карибския басейн, Северна Америка и пролетните Трансатлантически маршрути
USD 12/възрастен/ден
USD   6/дете до 18 години/ден
За круизи в Южна Америка и пролетните Трансатлантически маршрути
USD    9/възрастен/ден
USD 4,5/дете до 18 години/ден
·         Напитките, консумирани на борда на кораба (в баровете, ресторантити, рум сървиса и минибара)
·         Услугите на SPA и бизнес центъра; фризьорския салон; фотографското ателие; лекарския кабинет; пране и гладене; baby-sitting; казиното; румсървис (с изключение на закуската от тип “continental”, която може да се поръча в каютата).
·         Храната в специализираните ресторанти
·         Всякакви услуги с индивидуален характер
·         Телекомуникациите и интернет
·         Всички допълнителни услуги, съпътстващи основната туристическа услуга – КРУИЗ, а имено: самолетни билети до/от начално/крайно пристанище; медицински застраховки; хотелско настаняване в начално/крайно пристанище; трансфери в начално/крайно пристанище. При поискване от страна на клиента, Инес Травел може да предложи и организира посочените услуги, съпътстващи круиза, срещу допълнително заплащане. Оферти за допълнителни услуги се предоставят само при конкретно запитване за круиз с посочен маршрут, кораб, дата на отплаване, брой и вид пасажери (възрастни, деца и пр.)
От януари 2009, MSC Cruises прекрати събирането на такса гориво. Компанията обаче си запазва правота да изиска заплащането на такава, включително и за вече потвърдени резервации, в случаи на значителна промяна на цените на петрола.

Каталожните и промоционалните цени се отнасят за индивидуални пътници и НЕ зависят от набиране на минимален брой пасажери. 
Групови цени се предоставят при конкретно запитване.
Всички каталожни и промоционални цени, публикувани в информационните материали на Инес Травел подлежат на промяна по всяко време без предизвестие. Окончателните цени за круиз се фиксират в момента на реална поименна резервация за круиз.
 
Видове цени за круизи на MSC Cruises:

          Цени за ранно записване – валидни са по всяко време, но в зависимост от
запълняемостта на кораба може да бъдат заместени от по-високите каталожни цени.
Вида на  тарифата се определя от круизната компания.
 
         Каталожни цени – цени, с които круизната компания може да замести цените
за ранно записване, по всяко време и без предизвестие.

 
КАК СЕ ИЗВЪРШВА РЕЗЕРВАЦИЯ ЗА КРУИЗ и КАК СЕ ЗАПЛАЩАТ ДЪЛЖИМИТЕ СУМИ?
 
1. УСЛОВИЯ за записване за круиз.
Записване за круиз може да се извърши по всяко време преди началната дата на пътуването, при наличие на свободни места, чрез предоставяне на необходимите лични данни за всички пътници (имена НА ЛАТИНИЦА, съгласно изписването им в международния паспорт, който пасажерите ще представят при чекирането за качване на борда на кораба; ЕГН или рождени дати; адрес за кореспонденция; телефон за контакт). В резултат от заявката потребителят получава потвърждение за временна резервация, предоставено от Инес Травел, което представлява едностранно сключване на договор за пътуване по общи условия на круизната компания. Договорът се сключва между круизната компания и потребителите, упоменати в резервацията за круиз. Временната резервация се преобразува в постоянна и договорът става двустранно сключен между потребителите и круизната компания, при получаване на валидно плащане на изискуемия в потвърждението депозит или на пълната дължима сума за круиз.

ВАЖНО! Корекции на имена в потвърдени резервации НЕ винаги са възможни и доколкото такива се разрешават от круизната компания, те се извършват срещу заплащане на допълнителни такси в размери, определени от доставчика. При корекция на имена Инес Травел събира допълнителна административна такса в размер EUR 20 / потребител.
 
 
2. СРОКОВЕ ЗА ПЛАЩАНЕ
Размерът на депозита, сроковете за плащане на депозита и сроковете за плащане на остатъка до пълната стойност на заявените услуги, зависят от продължителността на периода между датата на резервацията и началото на пътуването, както и от продължителността на заявения круиз и категорията на заявената каюта. Закъснение в плащането води до автоматично анулиране на резервацията за круиз. За валидно плащане се счита това, което е постъпило в банковата сметка или в касата на Инес Травел най-късно до упоменатите в потвърждението на временната резервация срокове (сроковете за плащане се задават с дата и час). Неспазването на сроковете за плащане на депозита и окончателния баланс води до автоматично анулиране на временната резервация и съответно до анулиране на сключения с круизната компания договор за пътуване, без последствия, както за круизната компания, така и за туристическия агент – Инес Травел.
 
А/ При записване до 60 дни преди пътуването:
- депозит 30% от стойността на заявените услуги, платими до 1 календарен ден от потвърждението на резервацията от страна на "Инес Травел".
- заплащане на остатъка до пълната стойност на заявените услуги: не по-късно от 60 дни преди началото на пътуването.
Б/ При записване в рамките на 60 дни преди пътуването: заплащане на пълната стойност на заявените услуги 1 календарен ден от потвърждението на резервацията от страна на "Инес Травел".
 
При резервации по промоционални цени, както и за някои видове каюти, сроковете и размерът на депозита и окончателното разплащане може да бъдат различни и се предоставят при всеки конкретен случай. 
 
 
КАКВИ НЕУСТОЙКИ СЪБИРА КРУИЗНАТА КОМПАНИЯ ПРИ АНУЛИРАНЕ НА ПОТВЪРДЕНА РЕЗЕРВАЦИЯ по искане на потребителя или при неспазване на сроковете за плащане?
- до 60 дни преди пътуването:                      10% от стойността на заявените услуги
- от 59 до 40 дни преди пътуването:           20% от стойността на заявените услуги
- от 39 до 32 дни преди пътуването:           30% от стойността на заявените услуги
- от 31 до 25 дни преди пътуването:           50% от стойността на заявените услуги
- от 24 до 15 дни преди пътуването:           75% от стойността на заявените услуги
- от 14 до 0 дни преди пътуването, включително при неявяване за отпътуване: 100% от стойността на заявените услуги.

Посочените условия подлежат на промяна от страна на круизната компания по всяко време, без предизвестие.

Освен предвидените по-горе неустойки, дължими към круизната компания, в случай на анулиране на потвърдена резервация за круиз, потребителите дължат допълнителна административна такса, в полза на Инес Травел, в размер 1% от платените суми, но не по-малко от EUR 30 / резервация.


При резервации при специални (промоционални) цени може да се прилагат различни условия, които се обявяват при всеки отделен случай.
Неустойките, събирани от круизната компания при анулиране на резервации за “pre-cruise” и “post-cruise” пакети са същите, както неустойките при анулиране на резервации за круиз, като в този случай за начална дата на пътуването се счита датата на 1-та нощувка от предкруизния пакет.
 
Заявки за анулиране на резервации се приемат само в писмена форма (в попълнена бланка по образец, предоставен от Инес Травел).
Уведомление за анулиране, получено през празнични или почивни дни в България и Италия, както и такова, получено след 17:00 часа през работни дни се счита за подадено на следващия работен ден. 

С КАКВИ ДОКУМЕНТИ СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ПЪТУВАНЕТО?


Всеки пасажер трябва да разполага с международен паспорт, валиден поне още 6 месеца след датата на приключване на круиза. За деца под 18 години, които не са придружени и от двамата си родители, се представя освен международен паспорт също и нотариално заверена декларация от отсъстващия родител / настойник, че е съгласен детето да пътува с другия родител / настойник. При несъответствие между фамилното име на детето и фамилните имена на родителите, които го придружават, родителите трябва да си осигурят документ удостоверяващ родствената им връзка с детето (като например преведен на английски и заверен акт за раждане или друг документ).
За настаняване на борда на кораба пасажерите представят ЕЛЕКТРОНЕН билет за круиз.
 
Всички пасажери трябва да си осигурят застраховка, покриваща медицински разходи в чужбина, включително и репатриране.  
 
 
 
ПРОГРАМА за ЛОЯЛНИ КЛИЕНТИ на MSC Cruises
 
MSC Cruises предлагат на своите пасажери възможност да станат членове на ексклузивния MSC CLUB, след приключване на първия им круиз с компанията.

Има три нива на членство в MSC Club

КЛАСИЧЕСКА КАРТА
Пасажерите с такава карта получават:
-          5% отстъпка от цените на SPA центъра
-       15% отстъпка за покпките от logo-shop
-       10% отстъпка за интернет услугите
-       безплатно пране
-       плодове в каютата
-          Бонус чипове за казиното
 
СРЕБЪРНА КАРТА
Пасажерите с такава карта получават:
-          10% отстъпка от цените на SPA центъра
-       5% отстъпка от цените на бреговите екскурзии
-       15% отстъпка за покпките от logo-shop
-       20% отстъпка за интернет услугите
-       безплатно пране
-       безплатно ползване на Termal suite в Спа-центъра на кораба
-       безплатна вечеря в някои от тематичните ресторанти на кораба
-       плодове в каютата
-          Бонус чипове за казиното
 
ЗЛАТНА КАРТА
Пасажерите с такава карта получават:
-          15% отстъпка от цените на SPA центъра
-       8% отстъпка от цените на бреговите екскурзии
-       15% отстъпка за покпките от logo-shop
-       30% отстъпка за интернет услугите
-       безплатно пране
-       безплатно ползване на Termal suite в Спа-центъра на кораба
-       безплатна вечеря в някои от тематичните ресторанти на кораба
-       плодове в каютата
-          Бонус чипове за казиното
 
Освен посочените по-горе отстъпки членовете на MSC Club получават също:
-          Бързо чекиране за круиз
-          “Welcome” коктейл
 
 
Забележка! Информация за програмата MSC Club е предоставена от MSC Cruises и Инес Травел не носи отговорност, както за регистрацията за членство, така и за ползването на различните бонуси, предоставени от круизната компания преди, по време или след круиза.